уторак, 6. фебруар 2018.


СРБИ
У ФЕДЕРАЦИЈИ,
ДРВАРСКО ПОДРУЧЈЕ,
ИСКЉУЧИВА СУ ОБАВЕЗА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Република Српска не смије на подручју Дрвара, Гламоча, Грахова, Босанског Петровца, поновити грешку Србије на Косову.
СНСД, док је Организација функционисала, и док је Предсједник Странке био окренут и том подручју, док није дигао руке од Организације, имао је успјех код бирача и Политичку Иницијативу.
Данас СНСД и даље пада а иницијативу су преузели разни сарајевски разбијачи, локални полутајкуни, ситношићарџије и мешетари.
Есдеес никада није ни покушао тамо да постане преовлађујућа политичка снага. Ни данас није алтернатива Есенесдеу. Што је велика штета.
Есдеес је, из својих паљанско-бијељинских висости, и свјетлости, увијек бјежао од тих забити, као што су Дрвар и Бањалука.
Есдеес је чак имао генералну политику исељавања Срба из Федерације и неповратка. То је правдао политиком Српска – Држава. Мада о Држави није знао ништа. А радиојош мање.
Срби, генерално, нису схватили значај тог компактног Српског Подручја, на те четири општине.
Нису схватили дуг према том Српском Народу. Нити потенцијал тог Народа и Подручја, и унутрашњем геостратешком и у пољопривредном и економском смислу.
Кад кажем Срби генерално, мислим на Републику Српску и Српску Православну Цркву.
Република Српска мора се институционално и свакогодишње обавезно окренути подручју тих четирију општина.
И престати да генерише подјеле.
То значи.
● Наћи начин да се сваке године из Буџета Српске издваају ефективна средства, за видљиве помаке помоћи том живљу. А не за „пројекте“, козе и пизде матерне.
● Подржати окупљање свих људи добре воље, неполитичких, нестраначких и сваких других. Како би се показала национална и политичка снага тог краја и тог народа.
● СПЦ треба да се конкретно окрене Дрварском Подручју, у које спадају и поменуте три општине. А не да мисли на то шта ће рећи Сарајево и Странци Усранци у Сарајеву.
СПЦ је најпозванија да формира Фонд за откуп земље и имања, ако Срби, због млитавости Српске и шиканирања од сране Власти Федерације, буду продавали имања.
Тај Фонд мора да помогне и Република Српска. И Србија. Макар била Вучићева.
● И за Дрварско Подручје, као и за све Србе, пресудна је Политичка Филозофија Опстанка и Самосталности.
● Срби Дрварског Подручја не треба да губе вријеме на своју Конститутивност унутар Жупанија и унутар Федерације.
Конститутивност на цијелој територији БиХ, није ни смишљена за њих. Већ за разбијање Републике Српске искључиво муслиманским фактором.
● Опстанак Срба на компактном Дрварском Подручју, велики је допринос снази и саме Републике Српске.