петак, 5. јануар 2018.

ВУЧИЋ
ПОКЛОПИО ЦРКВУ,
ОСТАЛО ЈОШ НЕШТО
ПРЕЧАНСКИХ ВЛАДИКА

Јуче је у Санџачком Дневном Листу Данас, који излази у Београду, објављем коментар извјесног Вјерског Аналитичара који открива вишеслојно заједничко пресвлачење и облачење Вучићеве Власти у Србији и Српске Православне Цркве.
Главна мета коментара, понижења и напада су Владика Атанасије и Владика Амфилохије. Два неукротива црквена типа огромног образовања, дрчности, храбрости и задртости.
А, повод је Писмо Патријарху и захтјев за ванредним Сабором поводом Косова.
Дабоме, све је умотано у кобива озбиљну анализу.
У омоту, пак, су дисквалификације и понижења.
► Амфилохије не може да се помири са чињеницом да није изабран за Патријарха и сада користи медијску кампању.
► Свему, па и Преузвишеном Унутрашњем Дијалогу Господара Вучића, супротставља се нешто пречанских владика и они који су везани за Пећко Црквениште.
► Дио Црквеништва који је ван Србије и нема блиске односе са Властима Србије, УД користи за поправљање свог положаја.
Дабоме да Данасу, као непријатељском листу годи да на овај начин перјем катранише Пречане и Пећане. Да му годи кад треба одбранити Вучића и његов УД. Којег су му смислили странци а он то представио као своје Свесрпство поводом Косова.
Нарочито је монструозна конструкција да они који нису блиски са Властима Србије, имају своје мишљење о Српству, Косову... које је засновано само на личним позицијама у Цркви.
Ну. То говори и о другим односима. Много озбиљнијим и по Српску Нацију погубнијим.
Та објава Јебло вас весло које вас пренесло, балашевићевска копија црквеног аналитичара, индикатор је дубљег и дуготрајнијег односа међу Србљем. У коме Србија сама рјешава сва национална питања а у свима губи. Као што је изгубила, дала, одгледала, Косово.
Сада ће таква Србија да подцјењивачки титулише Пречанске и Пећке.
Кад се Србија, уназад више од сто година, тако односила према Косову, према СРбима Косова, чему Република Српска треба да се нада.
Само они, Пречани и Пећани, сметају јој у великом златном узлету, Србије, у Европске Интеграције, Арапске Интеграције, Америчке Интеграције, Шиптарске Интеграције, Турске Интеграције, Албанске Интеграције, Сарајевске Интеграције.
Владика Григорије је у Интервјуу НИН-у, у коме Оља није била дорасла једном Филозофу, те, како да почнемо интервју, те, како да га завршимо, рекао Косово је грдно Судилиште.
Вучић, пак, његова Власт и Патријарх, не схватају то тако.
Вучић је изградио око себе Седам Кинеских Зидова Одбране. И њега не треба бранити. Али се још СПЦ, коју је потчинио, треба бранити од Пречана и Пећана.
Ово је знак свим умним људима, Пречанима, да се окрену одбрани Републике Српске. Њеном Опстанку и Самосталности. Бојим се да је Духовна Србија, Национална Србија и Културна Србија, за дуже вријеме неупотребљива.