уторак, 21. новембар 2017.

ВАЛТЕР БАКИР
БРАНИ
УСТАВНИ ПОРЕДАК

Ако пријете Уставном Поретку, Територијалном Интегритету БиХ, онда ћу им ја данас одговорити, добиће конфликт, добиће Рат.
О томе је Бакир Изетбеговић извoлио срат. У Мостару, пред бившим борцима Армије БиХ.
Саборцима.
Ако се овако настави, Бакир Изетбеговић ће водити по два Рата годишње, што је много више и од Америчких Стандарда.
Осим што је смијешно и жалосно да муслимани у БиХ воде Рат, јер никад нису ратовали, увијек су се приклањали окупаторима и зликовцима, јер нису такав колективитет, ни по вјери, ни по култури, ни по обичајима, ни по историји, што је потпуно нереално данас говоритi о Рату у БиХ, јер Рат, овдје, није ствар БиХ, већ велике и широке констелације најмање у Европи, што се проблеми девастације Дејтонског Споразума не могу рјешавати Ратом и што је више немогуће, у име БиХ, ни пишати иза живице, као што је, ономад, на основу њеног неправног самопроглашења и признања, било могуће формирати тзв Армију БиХ и жртвовати мир за БиХ, спорно код Бакира Изетбеговића је једино то што он не може да говори у име БиХ. У име Уставног Поретка БиХ. У име Територијалног Интегритета БиХ.
Бакир није БиХ.
Није чак ни Босна.
Ну.
Његов квазиотомански хабитус, и његов бабин декларацијски хумус, на коме успијева његов Политички Мозгић, промовишу га у Ердогана БиХ.
То није само реална опасност по њега и БиХ, јер он својом реториком и може изазвати неке грађанске, међувјерске и међунационалне сукобе, већ је и опасност по опстанак Дејтонске БиХ. Дакле, Државне Заједнице, састављене од Републике Српске и Федерације БиХ.
Није могуће унедоглед трпити тај Отомански Тортуризам. Тај Источњачки Сулејманизам. Тај Сарајски Чадоризам.
Бакиров хумус и хабитус, нису потковани реалном политичком структуром и артикулацијом код Бошњака.
Али то не значи да не треба предузимати озбиљне и брже кораке ка Самосталности Српске.