понедељак, 2. октобар 2017.

НЕРАЗУМИЈЕВАЊЕ
КАТАЛОНИЈЕ
ТЕМЕЉНИ ЈЕ
СРПСКИ ПРОБЛЕМ

Гледам већ мјесецима како Српски Лепезаријум, који је тако негативно шаролик, да га могу назвати и Српски Булументаријум, са апсолутном наивношћу, деструкцијом и аналфабетизмом, прати и изјашњава се о Каталонији и Шпанији.
Немам живаца за Анализу, што би морала да буде цијела Књига, али та чињеница доказује одуство Српства у потребном егзистенцијалном минимуму.
Био сам сто пута у Каталонији. У Барселони.
Кад их нападне Независност, кад се одреди неки датум манифестације, сваки балкон и сваки прозор окићен је Каталонском Заставом.
Код нас, у Српској, Заставе се исмијавају, од Пичкиних Интелектуалки и Курчићевих Пичака. Исмијава се Референдум о Дану Српске. Од свих њих и од Опозиције.
Каталонија је, прије свега Национално Питање.
Каталонија нема никакве везе са Косовом. Косово је било Српско па су га Срби, ладно, у сто и више година препустили Шиптарима. Србија је пустила Србе на Косову да их Шиптари шиканирају, протјерују и да им у бесцијење продају Земљу. Косово је изгубљено. Ради се само о томе да га Србија не призна као Државу.
Каталонија је постојала прије Шпаније. Па је преко кревета потпала под Шпанију, па су јој стално одузимали идентитет и самосталност.
Каталонија је Буђење Нација и потреба за Националном Државом, што је једно од обиљежја 21. вијека. То је нови цивилизацијски фронт у Европи. Ако Национална Држава изгуби на том фронту, Људски Род нема повратка.
Република Српска нема везе ни са Косовом ни са Каталонијом.
Република Српска је из Рата, што је историјски потпуно легитиман услов, изашла као Национална Држава. У Дејтон је отишла као комплетна Национална Држава а склопом односа великих сила, што се није могло избјећи, она је у Дејтону затворена у БиХ. Али је и тада остала Држава са свим својим алаткама и полугама.
Дакле. Ако Српска подржава Независност Каталоније, то не значи да подржава Независност Косова.
Ако БиХ подржава цјеловитост Шпаније, то не значи да Србији жели добро.
Ако Шпанија не признаје Независност Косова, то не значи да подржава Србе.
Борба против Каталоније, као и борба против Србије, односно, борба против Независности и борба против Зависности, истовремено, борба је традиционалног европског угњетачког копита против Слободе.
Неколико Европских Нација угњетава, већ вијековима, неколико десетина Европских Нација.
И по цијену крви желе да тако остане.
Каталонци и Срби су на истој страни. На тој страни не Европе, Брисела, Сарајева, Шиптара и Шпаније.
Слобода Каталоније је Слобода. А Слобода Шиптара је заузимање туђе земље. Иста тортура је и цјеловитост БиХ.
Срби су, нажалост, мало неталентовани за Национално Питање.
Каталонија је била задњи Контролни пред Завршни Испит.