четвртак, 10. август 2017.

КАКО ПРЕВЕСТИ
ВЕБЕРОВ ОДНОС
СА БОШЊАЦИМА

Вучић, ако поживи и повлада, ријешиће питање свих Народа и Народности на простору Бивше Југославије.
Осим Српског.
Зато је његов Секретар, одмах послије објаве о Декларацији заштите свих Срба, коју је лансирао Додик након боравка у Новом Саду, пожурио да изјави да се ради о језику и култури. Колективитет, јединке и територије, како је познато, не спадају у језик и културу.
Вучић је, пак, након тога изјавио да ће у септембру институционализовати Унутрашњи Дијалог о Шиптарима и Косову. Јер, каже, ако ријешимо тај вертикални проблем ми можемо да будемо политички мирни. То ће се ријешити, опет каже, компромисом. А досад је компромис увијек био један корака Косова ка Држави а пет корака назад Србије. Не каже то.
А онда нам остају односи са Бошњацима. Рекао је Вучић.
Вучић није појаснио о чему се ради. И о којим Бошњацима. Пошто и Санџаклије себе називају Бошњацима. Мада су они само Санџаклије.
Наслућујем да се ради о Сарајџаклијама.
Јер је, ту недавно, причајући са Иванићем, са тог Вучићевог сусрета излетила реченица да су односи са Бошњацима кључ Балкана или слично.
Иначе, Иванић и Вучић се нису састали због Бошњака, већ да, као два Нагузна Компрмисера, размијене мишљења о технологији.
Шта, дакле, Вучић има да рјешава са Бошњацима из Сарајева. Осим да нагази Републику Српску. Или да је нагузи.
Јер са Бошњацима је Вебер све ријешио у Дејтону.
То што је, у садејству Странаца Усранаца и Сарајева, Дејтон значајно деформисан, то Вучић не може да ријеши. Јер оне нема ни муда ни свитњак за то.
Зато Додик и Иванић, српско-бошњачки члан Предсједништва, не треба да фреквентују састанке са Вучићем. И друге излете.
Треба да га држе на аранжману хладне коегзистенције.
Јер њега не занима територијални положај Срба. Било којих. Па ни у Српској.
Он је Пинк Верзија Милошевића.
Он гледа шта ће рећи Историја, за њега а не за Србе.
Ако буде упола успјешан по уласку у Историју, као Милошевић, Република ће Српска нестати. Као што су, за Милошевића, нестали сви други Срби у околини.