четвртак, 30. март 2017.

ПО СВАКУ ЦИЈЕНУ
СПРИЈЕЧИТИ
ИВАНИЋА

На Политичкој Сцени БиХ само Охаер још одумире дуго и константно као Младен Иванић.
Што се може протумачити као посљедица, у оба случаја, цвјетног аранжмана странаца.
Кад, у БиХ, али и на другим политичким платоима, пропаднеш брзо, лако и тренутно, то је поуздан знак да иза тебе не стоје Странци и Службе.
Командант Почасног Пука, Младен Иванић, одавно је почео своју Кампању Кандидатуре.
Засад је то дупли колосијек.
Још се није дошло до скретнице на којој треба кренути према Члану Предсједништва или према Предсједнику Републике Српске.
Али се ствара атмосфера, прво међу провинцијалним скрајнуцима, као што је Алаџа Фоча Крсмановић, стари Сарајски Играћ, да је Иванић незаобилазан.
Република Српска ни по коју цијену не смије себе довести у ситуацију да Иванић неким од та два колосијека, стигне до кандидатуре и побиједи.
Рационална Национална Политичка Сцена Српске, треба то по сваку цијену да спријечи.
Узимајући само неке факторе у обзир.
► Младен Иванић је увијек био Екстерни Актер Српске Политичке Сцене. Никада аутохтони и аутентични продукт Српске Политичке Сцене, Политичке Сцене Српске.
► За његових мандата, на мјесту Предсједника Владе Српске и Члана Предсједништва, Српска је претрпила највеће штете и највеће нападе. То су продаја банака Српске, поклањање банака, један рачун ПДВ, напад на Дан Републике и покушај Ревизије Пресуде против Србије.
► Младен Иванић нема јаку политичку странку иза себе. Његов бивши Педепе је, могуће, већ сада испод Деенеса. А без јаке Политичке Странке, у оваквој БиХ Лидер и Политичар на важном мјесту, служи некоме другоме. А не Бирачима, Странци и Јавности.
Млден Иванић је Бели Улетачевић.
► Опстанак Иванића значи даљу девастацију Српске Демократске Странке. То може да буде и пожељно. Само ако се дође у тачку без повратка, без ревитализације Српског и Демократског у том булументаријуму. И ако Политичка Сцена Српске има адекватно рјешење у новом фактору Рационаног Националитета.
У овом случају то је даље конгломератизовање, ситно калибрисање Политичког Мозаика а то повећава екстерну управљивост и маниплативност.
► Побједа Вучића ићи ће на руку Иванићу. Односно, Америчкој Амбасади у Сарају, која је главни Штапски Миксер и манипулатор у БиХ.
Та побједа повећаће степен манипулативности политичким странкама у БиХ и у Српској. Не само од Ам Амб. Има ту паметнијих и талентованијих играча од Тетке Морин.
Та побједа повећаће степен Потуричарства Савеза За Промјене, што Иванићу иде наруку, у шта ће се он изванредно уклопити и што ће он, и његови, прецизно да искористе.
► Останак Иванића у Предсједништву, а још горе, долазак у Палату Предсједника Српске, значи потпуну дистанцу од Русије.
Останак уз Русију, коликогод то магловито и виртуелно изгледало, мало је корисно у односу на велику штету која долази дистанцирањем од Русије.

Пуштање ЕУ на Српско Зијемље и окретање леђа Русији, значи Нестанак Српства и Српскијех Држава. На не тако дуги рок.