четвртак, 1. децембар 2016.

БОСИЋ НЕ МОРА
ДА ЗНА ДА ЈЕ БУДАЛА,
АЛИ БИ ТРЕБАО ДА ЗНА
КО ЈЕ ЊЕГА БИРАО

Како пише званични орган Савеза За Промјене, који излази у Сарајеву, Ослобођење, Младен Босић, Предсједавајући Представичкг Дома ПС БиХ, рекао је Немојте мислити да ћемо заступати мишљење Народне Скупштине Републике Српске и Владе Републике Српске, јер сматрамо да они не раде у интересу грађана Републике Српске.
Босић је то изрекао у расправама о Судству и лијековима, на сједници тог Дома.
То је Босићев превод сарајског и бакирчадорског става да Републику Српску треба укинути.
Први корак је непризнавање њених институција.
А управо је то у Сарајеву, свом столном граду, изрекао Босић.
Разумијем да је Пробосић фрустриран крахом његове борбе против Криминала и Корупције, крахом његове Мисије да сруши Додика, крахом Савеза За Промјене, којег више ни Чавић не схвата постојећим, крахом Борбе Протви Вјетрењача Витеза Мектића, крахом Есдееса на Локалним Изборима у Републици Српској.
Али Пробосић мора да разумије неколико темељних чињеница.
Народна Скупштина Републике Српске и Влада Републике Српске, нису Скупштина и Влада Милорада Додика. Нити Есенесдеа.
Народну Скупштину Републике Српске бирали су исти Бирачи, на истој географији, који су бирали и Младена Босића. И Младен Босић, и када гоовори о Народнј Скупштини и Влади, има одгворност према тим Бирачима.
Оптужба да Народна Скупштина и Влада не раде у интересу Грађана Републике Српске, веома је озбиљна а не може се доказати.
Младен Пробосић се, на тај начин, упустио у опасну Игру Нихилизма.
Он је потпуно задојен сарајчадорским и амбасадним млијеком против Републике Српске.
Он је политички психички болесник који се у Сарајеву свети Републици Српској због тога што није схватила све његове мисије.
Пробосић и сви Босићи, у заједничким институцијама у Сарају, треба да схвате да је Република Српска у Републици Српској а не у Сарајеву. И да их, тамо, држе само да би помогли да се нашкоди Републици Српској.
Да нико од Срба, био у мозаику власти или не био, у Сарај није позван из поштовања и равноправности. И није добродошао. Да се од њих не очекује ништа осим да раде против себе.

А Младен Босић и та булумента, засад то обављају онако како се, из Чадора, од њих и очекује.