недеља, 30. октобар 2016.

ЗАШТО ЈЕ ВАЖНА
ЗДРАВА ПОЛИТИЧКА
АРТИКУЛАЦИЈА.
ЗАТО ШТО ВОЂУ МОЖЕШ
ДА УБИЈЕШ ЈЕДНОМ
ЗОЉОМ А ВЕЛИКУ
ПОЛИТИЧКУ СТРАНКУ
НЕ МОЖЕШ.

Организовано Друштво није оно које је на Путу Европских и Нато Интеграција, које отвара Поглавља, које пуши Емемефу, чак ни оно које је примљено у Европску Унију.
Већ оно које има све своје, организовано и примијењено, од индустријских стандарда, курви и проституције до Великих Политичких Странака.
Политички Систем Један Вођа, Један Народ, насљеђе је Турског Доба.
У нестабилним друштвима, са разних Распадишта, Вођа је благотворан лијек. Као онај лажни, љекарски, само празна таблета, размућена у води. Већ ти је боље, јелде. Јест, докторе, одма сам осјетио.
Вођа, у таквим друштвима, служи за Носталгију. Служи за лажну вјеру и наду у могући излаз из гована у којима има превише блата. Служи за масовну идентификацију живља, док им све остало рушиш, отимаш и одузимаш.
Служи за управљање Временом и Животом. И Земљом, Нацијом и Територијом.
Уз Вођу увијек иду обимни, разуђени и слободни Медији.
То ријетко ко примијети и повеже.
Вођу садиш, расађујеш, тићиш, залијеваш, прихрањујеш, пршћеш, генетски модификујеш, кроз Медије, док му, непримјетно, намичеш омчу око врата. Јер ће затребати.
Тако управљају и Вођом.
Вођа не воли да буде Вођа Политичке Странке.
И да је има организовану.
То је мало за њега.
Вођа Државе. Вођа нације. Вођа Будућности.
Вођа нечега што је трајно, далеко и несагледиво.
Срамота је рећи Странка ће. Много монументалније је рећи Држава ће.
Ту долазим до кључне теме.
Упропашатавање свега, да би се завладало НДД СФером, Нација Држава Друштво, подразумијева и упропаштавање Политичке Странке, обесмишљавање Политичке Артикулације.
Они који се озбиљно баве друштвом, схватиће да је Тито, Комунизам, Социјализам, Диктатура, како се коме свиђа, владао помоћу веома организованих Савеза Комуниста, ССРН, Синдиката, Савеза Омладине.
Иако је Тито био толико јак да је могао све то да отјера у курац. И да ништа од тога не значи ни колико данас Вучићу значи СНС.
Али, није.
Јер је Тито, и Окотитари, знао мало више о НДД Сфери него што ће ове протуве икада сазнати.
Тито је био Владар. Ово су Болесници.
Зато, данас, умјесто СКЈ, имамо ММФ, умјесто ССРН, имамо ОСЦЕ, умјесто Голог Отока, имамо Голи Курац.
Вођа који треба да буде толико разуман, само толико, да зна да се може догодити да западне у Вођство из којег не може изаћи па почиње да прави штету за своју НДД, или га могу довести у ситуацију Нож Подгрло, Ултиматум, Уцјена, и, опет, захтијевати да чини штету, као свој и национални резервни положај, залеђе и хајдучку шуму, треба да развија Политичку Странку.
Она га не може заштитити од зла и гријеха. Али може послужити као интерфон Политичких Ставова НДД Сфере о Националном Интересу.
Може изабрати другог Вођу, ако овог не може да држи за Муданца. Или за Уши, ако је превише демократска.
Није случајно Вучић потпуно потчинио и девастирао СНС. Она му, чак ни у изборима, не значи ништа.
Зато и неће своју политичку путању завршити као неко ко је Изгубио Изборе. Јер, Политичка Странка губи изборе. А Лидер Странке подноси рачун.
Није случајно Младен Босић цијелу деценију пушио празну лулу. Да би сада попушио праву.
За Босића мање више. Нити је био какав Лидер, нити какав Вођа. Али је Есдеес, Српска Демократска Странка, за ту деценију, дијелом и прије, уништена тако да не може да послужи ни неком евентуалном вођи као драперија.
Није случајно да Странци Усранци стално инсистирају на Лидерима који ће се договорити, читај: пристати. А не инсистирају на Парламентима.
Није случајно да Странци Усранци руше сваку српску Велику Политичку Странку. Звала се она СДС или СНСД.
Није случајно да ни СНСД ни СДС не схватају да је њихов највећи интерес да и она друга буде здрава, јака и организована.
Друштвено, Државно и Национално, много је боље имати Велику Политичку Странку иза себе, него Велике Таблоидне Медије око себе.