четвртак, 27. октобар 2016.

ШАНСУ НАМ
ИМА ВУКОТА

Ако сам рекао, написао, да је СНСД, организација, као Велика Политичка Странка, надрасла и надишла Додика, његово располагање временом, његову технологију и његову способност управљања тим разуђеним и сложеним софистицираним механизмом, то не може да се каже за његово располагање Лидерима Политичких Странака у Републици Српској. Аишире.
Судећи по свему, никад га неће надрасти.
Додик је маниром Великог Лијевчанског Мудрова, мирно сачекао да Вукота Говедарица извали Класичну Гатачку Глупост, у стилу И мој задатак је рушење Ненародног Режима у Републици Српској, Филозоф Вебер је више за Ријалити, и упутио му озбиљан јавни позив, транспарентно, у складу са најбољом европском праксом, на разговор. Разговор Предсједника Државе и Предсједника Српске Демократске Странке.
Додик је, дабоме, требао да сачека неку политичку глупост Вукоте Говедарице. Али није требао да му каже Вукота је наш. То је требао да учини неко други из Есенесдеа.
Ну.
Позив је веома добра одлука.
То се види по вискозности лите која истиче из Једне Амбасаде.
Они који не желе добро Есдеесу, желе да га виде као Политички Накурњак, они који мисле да је Вукота лажни гатачки давитељ међеда, а представљају се као пријатељи, филозофи и доборнамајерници Есдееса, упињу се из петних жила да одговоре Говедарицу.
Јер рачунају да ће тако имати и даље Есдеес за свој напрстак.
Пошто ни једна комбинација за рушење Ненародног Режима не може без Есдееса.
Вукота Говедарица, међутоа, Има Велику Шансу.
Добро, нема он тај капацитет али ме не кошта да се мало зајебавам.
Има шансу да покаже да су политичке изјаве, и његове и туђе, увијек за једнократну употребу. Да су изречене у полиитчкој шуми тога дана а да сљедећег, већ, може да наступи гола сјеча и да шуме и дрвећа, којима стоји таква изјава, нема ни као шикаре.
Има шансу за безболан заокрет, не свој, већ Есдеесов. Закрет од Пробосанске Политике. У мом фишеку политичких изјава не постоји нешто драстично што је Говедарица извикивао у корист Сараја, Бакира и Чадора. Као што су то чинили Иванић, Босић, Чавић.
Има шансу да се учврсти као Лидер, Вођа, Есдееса. Већ на првој тешкој одлуци. Јер, Предсједник Есдееса не можеш да будеш на лаким одлукама и многим неодлукама.
Има шансу да током и послије тог сусрета са Предсједником Републике, промовише окосницу своје, Есдеесове, политике за наредну деценију. Па макар, он, Говедарица, упо у кречану већ за годину дана. Јер је и изабран као прелазно рјешење и сигнална заставица још неутрнутог Босића.
Има шансу да Есдеес врати у оквире Републике Српске. Да се мало поправи. Да не каже да ће Есдеес рушити Ненародни Режим већ да ће се на изборима борити за још јачу Српску Власт. Као грудобран најездама кордона Сарајага.
И да на тој основи отвори реорганизацију, обнову и ширење Есдееса. Како би на изборима 2022. играо велико политичко коло без малих брабоњака и тута.