уторак, 13. септембар 2016.

ССП И ММФ,
САСРЕЂЕНОМ
ВАТРОМ
ПО МРТВОЈ СИЛИ

Члан Савјета Министара испред Савеза За Промјене, Мирко Шаровић, који се у економију и међународну трговину разумије као Мара у Криви Торањ у Пизи, одаслао је једну умирујућу изјаву.
Када, каже, прођу све процедуре, а то неће бити прије почетка наредне године, БиХ ће у ЕУ неограничено моћи да извози воће и поврће а ограничено рибу и вино.
Истовремено, каже још ведрије и полетније, на наше тржиште ће почети да стиже шећер, цигарете, говедина, крмци, млијеко, перад, кромпир. Све без царине.
Шаровић не каже да је то о неограниченом извозу Лаж. Као и о ограниченом. ЕУ црче чекајући наше вино. Све срчу из празне чаше.
Као што не каже, јер не зна, да је та Шареномика, Економика потчињења тржишта и уништења било каквог произвођачког маневра.
Уз то је и медије у Српској и у Федерацији, преплавила вијест да су Републици Српској дозначена прва средства из кредитног одобрења ММФ.
Федерација се не спомиње.
Јер је битно стално сугерисати како је Република Српска финансијски пропала, како се задужује и како ће Режим да падне сам од себе.
Нико неће морати ни Промјенама да мрдне.
Ну.
Иза тих вијести, црни се хоризонт ваља.
Споразум о придруживању и стабилизацији је споразум о тржишној и произвођачкој капитулацији.
ССП је за БиХ оно што је ТТИП од САД према ЕУ.
А споразум са ММФ је само даљи наставак апсолутног дужничког ропства, из којег се мало ко, од Држава, извукао, осим Мађарске.
Није само ММФ. Ту је и СБ. И ЕБРД. Спремни су, без проблема, дати кредите за аутопутеве. Да не би ушла Кина. И да имају инфраструктуру, коју ће Абориџини да отплаћују, за најезду својих роба из ССП.
Тај налет Морганизма је толико јак да од њега нема одбране.
Република Српска, као мало домаћинство, мора да тражи одбрану приручним и расположивим средствима.
Тај партизански начин економије укључује подршку здравом произвођачком сектору, у било којој области. Сеоским домаћинствима у пољопривреди, сточарству, воћарству и повртларству.
Иако је то ђаволски посао. Пошто ће ЕУ да нам на наплату шаље чак и кромпир.
Али одустајања нема. Јер је то начин преживљавања и опстанка.
Сљедећа Влада Српске, а касни се већ два мандата, мора да буде формирана на тој политици.

Сарајево ће продати сва подруча БиХ, не само српска. Јер, та Чадор Клика већ има темеље да се стамболизује, што Европу и ЕУ посебно не занима а што је Чадорашима довољно у њиховом сулејманисању.