понедељак, 5. септембар 2016.

КАМПАЊА
ЋЕ БИТИ
ДУГА И МИРНА

● Пошто је СНСД већ двије године у јавној дефанзиви,
● Пошто су се лажне политичке будале, типа Дроњак, концерн Пиц-Пухало и блогосмлате из трија ВКБ, издувале и избудаласале,
● Пошто је Савез За Промјене остао неђе у Подлуговима, ни тамо ни вамо,
● Пошто је Међузај остао без идеја, па није чак ни финансирао и форисрао разне независне кретеноиде и Покрете за кишобране против амброзије,
Предизборна Кампања за Локалне Изборе 2016е у Републици Српској, могла је да почне политички мирно као што и доличи стабилним демократијама.
То значи само двије ствари.
Прво. Све мање гласовног профита ће бити за маргиналце, егзибиционисте, воајере и манипулативце. Што га буду имали, то ће бити резултат слабости система Бирачких Одбора. У то спадају и разне широке и неповезане коалиције и предизборни договори. Спадају и оне странкуље које увијек играју и на једну и на другу страну.
Друго. Скочиће важност странака које имају велико чланство, своју организацију, мрежу локалних актива и активиста, стабилно бирачко тијело и чврсте оријентире позиционирања у колективној политичкој свијести.
Све то иде на руку Есенесдеу. Чија је организација успјела да се одржи активном, или барем у инерционом стању, упркос небризи и девастацији. Што је, на многим координатама кулимнирало у овим изборима.
Еснесдеу иде на руку и релативно мала излазност или излазност много мања од очекиване и погодујуће анархистима политичке сцене.
За разлику од аналфабета, типа Босића, Есенесдеу Референдум неће помоћи јер је то у седам дана двострука посјета биралиштима. И јер ће на то највише енергије утрошити Есенесде. Други неће мрдати ни репом ни ушима. Али ће помоћи Републици Српској, што је, онда, помоћ и Есенесдеу.
Јасно је да излазак на Референдум даје неку врсту посредног гласа и Есенесдеу.
И то је Есенесдеово улагање у Изборе 2018е.
СНСД треба, након ових избора, да анализира резултате и самјери их са стањем Организације.
Па ће доћи до неочекиваних и непријатних резултата.
Али, то је једини начин да се Организација мијења и припреми за 2018у.
Есдеес је у много лакшој позицији.
Ових избора неће ништа постићи а 2018е ће изгубити.
Они не морају да анализирају ни Организацију, јер је немају, ни Обрена, ни Мићу. Довољно би било само да анализирају Босића и његову велику улогу у Промјенама. На привременим и повременим пословима Измећарења Бакиру Изтебеговићу.
Да. И послије ових Избора, очекујем да Бореновић постане Други Почасни Предсједник Педепеа а да странку преузме Дроњак. Јер је и Партија у дроњцима.