среда, 6. јул 2016.

ДРСКОСТИ
СЛУЖБЕНИЦЕ ХЕНЕСИ
И
ПОДВОРНИКА ВИГЕМАРК

Великим напорима Пројекта БиКИН, босанског и копањиног истраживачког новинарства, Аваз и Независне Новине, презентовани су нам интервјуи са Мери Ен Хенеси, нема везе са истоименим Вхиску, већ је Шефица Канцеларије Савјета Европе у БиХ, и са Ларс Гунар Вигемарком, Шефом Делегације ЕУ у БиХ.
Разумијем да и Шефови имају потреба за тоалетним папиром али не разумијем да новински папир може да се нуди као замјена.
Поред домаћих Политичких Будала, непотребно је простор давати иностраним.
Ту нам, бар, не могу забранити протекционизам.
Мери Ен Хенеси показује огромну дозу храбрости, својствену само Будалашима, и извикује да је Босни и Херцеговини потребан Грађански Устав.
А Независне Новине то, одмах, истуриле у наслов.
Није могуће да она не зна да је то језик Сарајевског Муслиманског Унитаризма. И да је Унитаризам прелијепа политичка ријеч за 50 нијанси отоманског ропства које Сарај има на уму.
Ну.
Храброст Једне Будале за посљедицу има укидање Нација у БиХ.
Вигемарк такође спада у категорију Политичких Будала али у ону која у фабричкој уградњи има спознају за смо ми Елементарне Будале и да ништа не разумијемо.
Он окривљује Бањалуку за заустаљање Споразума о Стабилизацији и Придруживању а онда испаљује кључну Будалаштину. Ми вама дајемо Реформе а ви нама ни гузице не можете да дате.
Прецизније, он каже да није тачно да тај измијењни ССП има намјеру да уништи нашу Пољопривреду, јер зашто би они, ЕУ, овдје тражили Реформе а уништавали Пољопривреду и друге сегменте економије.
Вигемарк је магарац, господине.
Парафразирам Теслу.
Зато и натурате Реформе да нам уништите све.
Јер ми, који смо почели да уништавамо, на ваше потицаје и суфлирања, нисмо тај посао довели до краја.
Јер, вама Вигамарче, не треба овдје ни Пољопривреда, ни Индустрија, ни Радна Мјеста, ни чланство у ЕУ. Вама треба Територија. По могућности, што празнија од људи и ствари.
Вигемарк и Хенеси су добра упозорења да је Република Српска на добром путу.
Република Српска више не треба олако да прихвата никакве понуде ЕУ, које су само наизглед европске а испод феса су сарајске.
Треба све унапријед да одбија а онда да разматра.
Јер ова ситна гамад коју нам шаљу, има улогу диференцијала.
Само да уједначава путање наших уништења. Диљем Балкана.
За друге нас не треба бити брига. Треба да мислимо о себи.