понедељак, 6. јун 2016.

ПОПИС
ТРЕБА ДА БУДЕ
НАУК СРПСКОЈ
ЗА СВА ВРЕМЕНА,
СВИ НАШИ УНИВЕРЗИТЕТИ

Попис становништва је још једна Осма Офанзива коју је Република Српска организовала против себе.
Још једна изгубљена битка послије ратова Братства и Јединства. Још један класични српски неопрез. Још једна вјековна српска доброта, наивност и понизност. Још једна аналфабетска трагедија српских мудоклапчина које се изабере за посланике и делегате у Парламентарној Скупштини БиХ и које се именује у Савјет Министара. Још једна клективно психолошка мањкавост Срба да не мисле прво на себе, и Српску, већ на сваку ћаршијску и страну прилуду.
Сада је јасно неколико чињеница.
► Законотура о Попису прихватана је и подржана без икакве мисли о интересима Срба и Српске.
► Српска и Срби су кобудале улетјели у подвалу. Тражили су Попис да се установи стварно стање становништва а добили су Попис који намеће муслиманску таблицу множења и нестварно присуство муслимана, Бошњака, Норвежана, Швеђана, Нијемаца, Холанђама, Данаца... нарочито у Српској.
► Република Српска није се осигурала у тој Законотури. Није уградла механизам ентитетског пописа, није уградила механизам консензуса страна, није омогућила да издвоји свој Попис и објави га, није изградила валидну процедуру непризнавања Пописа.
► Посланици ПС и чланови СМ обавили су у случају Пописа, да је само у том случају, Противсрпски Посао.
Шта треба да убудуће раде они који се шепуре у парламенту БиХ и у Савјету Министара:
► Да траже од Народне Скупштине подршку за своја гласања и прихватања и да се усагласе са њом, без обзира да ли су из Позиције у Срској или Опозције. То треба законски регулисати за српске сарај парламентарце и чланове Савјета Министара, укључујући и ЧланаП.
► Да за сваки пројект На Нивоу БиХ, траже Споразум Страна. Има у Дјетону па нека прочитају.
Шта треба Република Српска и Политичке Странке да подузму:
► Да заједно, Парламентарне Странке, објаве политичку декларацију о непризнавању Пописа.
► Да заједно, Парламентарне Странке, објаве политичку декларацију о непризнавању прегласане одлуке Уставног Суда о Конститутивности свих на цијелом подручју БиХ.
► Да Народна Скупштина Републике Српске донесе одговарајућу одлуку о непризнавању Пописа.
► Да Народна Скупштина Републике Српске „врати“ Химну и Грб Републике Српске.
► Да се учини да сви који су досад били у ПС БиХ и у Сарај Дому Народа, као и у Савјету Министара, не могу бити поново кандидовани и предлагани.