понедељак, 25. мај 2015.

СТЕВАНДИЋ.
ЗНАК ДА ЈЕ
СТРАТЕГИЈА
СТРАНАЦА УСРАНАЦА
ПРОПАЛА.

Ускоро се може очекивати да Младен Босић, по пијацама градова у Српској, извикује Јевтина Зелена Салата, Јевтина Зелена Салата. Три главице салате, један бесплатан минут на мобилном. Ево Зелениш. Зелениш.
Ситуација са спиновањем Миће Мићића, чуди ме како вјешти локални Мићо није схватио да је, у ствари он шпинован, као премијера будуће владе, што поткрепљује Водич Дроњка по трговима, Бореновић истријском реченицом Учинићемо све да обезбиједимо скупштинску већину без СНСД, као да су људи заборваили да то чине већ цијелу деценију, као и ситуација са Босићевом провалом да телеком оператери треба да снизе цијене разговора и порука а да за Самку, Селфи, плаћају 20 фенига, говори да је Концепт озбиљно пољуљан.
Концепт Странаца Усранаца. За покоравање Републике Српске.
Побједа Есенесдеа 2006е потпуно их је избацила из такта. Док су се снашли, СНСД је узео двије трећине општина у Српској и сву власт. Није именовао само Папу и Високог Представника. Због Папе нисмо хтјели да мијењамо вјеру а Високи Представник је толико усран да нико није хтио да прља руке. Ни мотку.
Потом су на брзину скрпили план разарања кроз медије. Порталчићи. Новинице. Друштвене Мреже без Тоалет Папира. Невладин Сектор Секјурити. Укључен је и теве двојац који је повезао  БЛБН. А припремљена је и стрит варијанта.
Све се то прилично нереално ваздигло, умислило да је ухватило Оног За Јајца. Па је новинар једне од тих телевизија увртио да ће народ да полуди за њим па отишао на изборе. И доживио крах.
То говори о аматерским размјерима цијелог пројекта. Крах су доживјели и Пичкини Уличари, Дјеца Цвијећа из Пициног Парка. И Дроњак Мегафоњак.
Атеве је најлошије прошао. Они су изгубили имиџ који нису ни имали, осули се и опет су на страној сиси. Као што су и били.
Беентеве и довитљиви Владо Тришић, Медијски Мићо Мићић, окористио се што му је и био циљ.
А као једини озбиљан пројект показао се Блог Васковић, иза којег стоји четири, пет, пунктова који му пишу текстове и припремају материјал. Вјероватно и лову за пресуде. Од тих четири, пет, генератора, а препознају се по различитим стиловима, рјечнику, конструкцији реченица и тезама, нису сви у рукама Странаца Усранаца. Али поједини колосијеци су систематични. Одстрел људи по прецизном редослиједу и циљу да се Додик потпуно оголи.
Све то је било срачунато тако да Опозиција не ради ништа. Да мало бауљају по предизборним њивама и ливадама и да им власт падне у крило.
Рачунало се да ће Есенесде пасти на пола пута, додуше, и јесте био у тешкој ситуацији и опасности, па је припремљена пробосанска серџада за Есдеес и Босића. За Иванића Гласови Бошњака.
Сада се Војска Странаца Усранаца осипа.
Плаћенички портали нису дали резултате. Лук и вода. Босићева Салата.
Адути Вукоњак и Дроњак отишли у савјетнике и главне одборе.
Пухало, један од бораца, неупотребљив али погодан за сијање илузије, има много пратилаца  и то, симбол прозуклог и неурачунљивог кадра који се ангажује, остао ни на небу ни на земљи. Други жицају неку лову на пројектима. Теткине Фирме.
Подсукња Пи Ар. Убацују се у новине.
Ну.
Пројект је доживио крах на најнеочекиванијем мјесту.
У Српској Демократској Страци, дошло је до побуне против Пробосанске Политике Босића и врхушке која је пристала да трчкара за Бакиром и Иванићем и да им, као и гласовима организације у изборима, рукама у парламенту обезбјеђује провођење Противсрпске Политике.
Мићо Мићић није толики симбол противбосанства колико је стање, у дубини Есдееса тешко, оптерећено незадовољством и огорченошћу.
Мићо Мићић је само паметно истакнут као противкандидат Босићу.
Прави знак незадовољства је Стевандић.
Тешко је предвидјети шта ће се догађати унутар Есдееса. Могуће је и искључење Стевандића. Који својим дозираним поступцима учвршћује то незадовољство у Странци.
Али. Какогод се заврши, Пробосанство Босића и Есдееса значајно је пољуљано.
Република Српска ипак није спремна да иде испод одређенх Националних Стандарда.
Могуће је, ако пресија постане тешка и ризична, и оснивање Нове Нациналне Странке. Не знам како им Хадезе није био наук.
Политички живаљ и чланство овдашњих српских странака није спремно да поднесе нешто што је Вучић Трансформација.
Мада су се Странци Усранци надали да ће то лако да прође овдје.
Мало ушушкаш Гузе Есдееса у власти Сараја, и Богтевеселио.
А пошто је Дан Младости, да ти Странци Усранци потраже Кардеља. Он је имао још толико идеја.