уторак, 10. фебруар 2015.

НЕПОТРЕБАН
ОБРАЧУН
КОД ОК ДУЕЛА

Немогући и непостојећи Теве Дуел Додика и Босића као да су смишљали Колопања, Трагедик Маркетинг или Ноћаут. Или сви заједно.
Нејасно је због чега се Јавност, заједно са ПЈМ и љубитељима и противницима Зајарма, толико занимала за неизведиви Теве Дуел који је на крају одржан на двије различите планете.
Прво. Ни Додик ни Босић немају, у овом постизборном времену, шта да кажу за квалитетан Теве Дуел.
Друго. Додик и Босић нису из исте категорије. Колико сам схватио, ајнштајни из Ертереса су звали обојицу у емисију и тако начинили тај први непрофесионални гријех. Не зовеш у расправу о припитомљавању црва, узгајивача папагаја и дресера слонова.
Треће. Ако се то и занемари, да је Додик Предсједник Државе а Босић, шта је Босић, Сунце Му Јебем, која је њихова заједничка Тема.
Четврто. И Додик и Босић су све већ рекли од онога што би могли рећи заједно и што су поновили одвојено на најгледанијим телевизијама сунчевог система, укључујући и ненасељене астероиде. Једино је Босић неколико мјесеци закаснио око Џаферовића.
Пето. Трагеџици цијеле идеје довели су до тога да једнак третман и важност у јавности и интересовању добију и РТРС и БНТВ.
Шесто. Босић је више поена добио код свог бирачког фанства него Додик код свог.
Седмо. Стратегија јавних наступа лидера великих олитичких странака, а нарочито Предсједника Државе, ђаволски је и компликован посао. То не могу да раде аматери, безискусњаци и дневнополитички воајери. Нити ти то може да ради појединац. У пракси то је, најчешће, управљање Формулом 1 помоћу српа и чекића. Најчешћа грешка је претрпавање наступима и појављивањем, лопатање тема као у кампањи шећерне репе, скакање са теме на тему по нивоима важности, бављење бајама сјајама док прегоријевају рефлектори од по десет хиљада вати и цијели свјетионици.
Оба наступа спадали су у те аматерске припреме.
Осмо. Телевизија не служи Предсједнику. Предсједник служи Јавности.
Девето. Не постаје се Лидер Опозиције тако што ће те Бентеве прогласити за то.
Десето. Нисам гледао ни једну емисију. Имао сам неког посла у Атељеу.