среда, 10. октобар 2012.


1801.
I ŽIRAFA I KACIN

Palma iz Jagodinu, uistinu ne znam ni koja je stranka ni koja je opcija, samo znam da je Koalicioni Partner, zbrzio, danas ili jučer, sednicu SAO Jagodina, da bi odbornici stigli na venčanje dvoje mladenaca u zoološkom vrtu. Žiraf iz Begiš došao, bre, u provinciju, da oženi, koliko se po okolnim selim čulo, nevinu Žirafu, i tako učinio što ni jedan Srbijanc ne bi. Vratio se iz Beograd. Umesto da i Žirafu vrata svog odvede za Beograd.
Živopisni Palma je izjavio da mu je drago što se ne radi od dva Žirafa. Već o Žirafu i Žirafi. Palma nemož da podnese dva mužjaka u braku. S pederi.
Ja sam, pak sretan, što nije došlo do venčanja Žirafe i Malog majmunčeta. Trči gore ljubi, trči dolje opći. Kost i koža za dva meseca.
Nu. Jelko Kacin, nadglednik, putar, šumar, poljar, inspektor, stari svat i mrski brat, direktno zadužen od Brisel, za Srbiju, nije bio zadovoljan. Zar se tako obnaša vlast. U Evropi, kobiva on je iz Evropu, odmah bi bili smenjeni. Venčavati žirafe. I još napuštati Sveto Mesto Parlamenta. Lokalnog.
Manemoj. A uvesti Slovence u rat. Pa da na televiziji plaču ko pičke, to ništa.
Ne bih želeo da se mešam u poslove Brisela. Ne moraju oni uvek da znaju šta rade. Samo ispoljavam svoje mišljenje da nije sramota za Srbiju što su joj poslali Jelenka Kacina. Pendrečili su oni, i drugi, Srbiju uzduž i popreko, a naročito uzguz i nizguz. Tako da joj Kacin nije neka neprilika. Sramota je za Brisel. Računam učeni ljudi. Sramota da ih Kacin predstavlja na Putu Oko Sveta.
Anarhoradikalni Ratni Slovenac razume se i u žirafe. I u Srbiju. I u kriminalnu privatizaciju. I u Nedelo Podele Kosova. Idi, bre.
A onda, koji dan pre, Miroslav Lajčak izjavi da euintegracije više nisu prioritet za Srbiju, BiH, Makedoniju i Albaniju. Dok danas pročitam da je Albanija dobila status kandidata. Ovdje žiraf jebe zbunjenog a lud žirafu koja se tek udala.
Prvo. Ovdje, na Balkanu, Evropa nikada nije nikome bila prioritet. Osim što je nešto Srba, onomad, išlo u Pariz. Osim što su Austri poslali Patra Kočića u Beč. Da ovdje ne pravi sranije pa da mora stalno da ga tamniče u Crnu Kuću. Osim što je Vuk Karadžić isto išao Gore Negde do Germaniju. Da gi uči serbski. Avram, Bogdan, Vodu Gaze...
Bilo bi prirodno da je Balkan prioritet za EU. Da gi otmu od budale i od Turci. No, jok.
I šta onda ostaje. Da se žene i udaju žirafe. Da im Kacin podviruje pod rep. Da Lagumdžija glumi socijaldemokratu i pendreči, uzduž i popreko Tihića. A po potrebi i ostale će u Saraju.
A prioriteti. Idi, bre.