среда, 12. септембар 2012.


1775.
VITEZOVI PICINOG REDA

Vidjeh, negdje me, na nekom internetalu ili internetalima koje fridrihebertuju, pominjao Spuhalo Picar, a i druge mlađane, prrtpostavljam po konstrukciji rečenice, aktivistkinje, imitatorke, vjerovatno, Pussy Riot, iz balkanske verzije, koja bi se mogla zvati Pušši Trio.
Optužuje me Picar, Vitez drevnog banjalučkog Reda koji je veličao slobodu Pica i Krpelja po parkovima, da ne poštujem kodeks izbora i da sam oskrnavio lik i djelo nekog kandidata jer sam rekao da ima pogled razrokog sokola.
Spuhalo Picar, a i aktivistkinja sa Byke, samo su egzibicionisti koji ne poštuju kodeks civilizovanog odnosa prema građanima. Oni već mjesecima nastoje Banjaluku i sve građane da prekriju Plaštom Pice i da je učine poznatom jedino po krpeljivom Picinom Navodnom Parku. To je stiglo čak i do onog Picobolesnika Plukovića u eBeogradu.
To nasilje je takvih razmjera da djeluje ponižavajuće. Ispašće da se Banjaluka uspjela iz Zečijih Jebališta urbanizovati samo do Picinih Parkova.
Jevtini Egzibicionizam kojeg finansiraju stranci, i u slučaju Riot, i u slučaju PDPDP i u slučaju SDP, znak je intelektualne, civlizovane i političke nemoći jednog potkupljivog sloja koji se u Srpskom Biću nataložio kroz vijekove i pretvorio u okamenjenu naplavinu obrasca za svijest i nesvijest, za rad i nerad, za utvare i prevare.
Ona slika djevojčice koja u utegnutim bijelim helankama sjedi ispred policije, u banjalučkoj Gospodskoj ulici, klasična je egzibicionističko-voajerska scena Narcisoidnosti Za Moju Dragu Tetku I Njene Ćorave Komšinice.
Potpuno jednaka scena je i na fotografiji potpisanoj sa Snimio SDP, na kojoj Zlatko Lagumdžija stoji za svetom govornicom u Bijeloj Odori ispred kordona ucrvenjenih aktivista i regruta Esdepea. Tako se Zlatko predstavlja kao Sai Zlaja a banjalučki curetak kao falsifikovana provincijalna ambrozija vudstokove djece cvijeća.
Ništa manji egzibicinizam nije ni stranački skup Kod Tri Trula Stola na nekom kvaziizletištu. Ili Šator Pokušaj Stevandića u nekoj Iskavici, gdje li. Ili slučaj Čavić MZ. Ta kampanja po prostorijama mjesnih zajednica pravi je Novi Val.
Egzibicionizam je i prozivati moje rečenice, kao i Koloseum Pobjednika, i čekati kad će Vasić da nam otpiše.
Eto vam. Pošto je kampanja pobjednički dosadna, ima se vremena.