среда, 2. мај 2012.


KAO I SEKS
I FRIDOM JE ZA OBOJE


Nije glavno pitanje da li će vlast i društvo promijeniti svoj odnos spram medija. Glavno pitanje je da li mediji mogu promijeniti svoj odnos prema vlasti i društvu.
Stoga Fridom Haus pojma nema. Nije Bosna i Hercegovina na 95. mjestu u svijetu po slobodi medija. Mediji u BiH su na tom mjestu.
Šta Vlast i Država imaju sa slobodom medija. Sloboda se ne daje. Sloboda nije rješenje o pravu preče kupnje. Ili si slobodan ili si konj.
A ovo što mediji sebi rade, i u BiH i u Republici Srpskoj, felacijski je fenomen ljudskih sloboda uopšte. Apsolutno Apsolutno. Nema te države koja će dati Slobodu onim pušačima iz Fetve. Ja samo mogu da primijetim da bi im bolje bilo u Gvanatanamu. Mada ovdje imaju jednu šarenu prednost. Misle da su novinari a ne zatvorenici. Oni su, dabome, zatvorenici kod Zlatagana. Nisu samo zaključani nego su i nabijeni.
To je jedna vrsta medija. Novinari Samoizjedajuće Slobode. Apsolutarci. Nije sloboda samo boriti se protiv Srpskog Agresora. Mnogo veća je sloboda boriti se protiv Zlatka Lagumdžije.
Druga vrsta medija i novinara su Državotvorci. Mi smo stvorili državu. Republiku Srpsku. Mi smo stvorili Vojsku Republike Srpske. I borce. Mi smo bili s vama kada je padala kiša, kada su bili smetovi i kad je Sienen vadio Kičicu na vas. Ti novinari i ti mediji, zarobljeni su u svojoj Slobodi Državotvornosti.
Treća vrsta su Plastičnjaci. Plastična kič i surogat verzija Pink Poseljačenja Srba. BN.
Četvrta vrsta su Alternativni Bioenergetski Novinari. I Mediji. Ateve. Televizija za Ulice i Štrajkove. Teve Dževrije.
Peta, skupna, vrsta su Parolisci. Niko tako ne maše repom kao novinari i mediji koji dobiju pare od Mrske Vlasti.
To je Sloboda Medija. Moj Fridome.
Nu. Ima i druga strana. Medija su se dograbili svakojaki džukci, dripci i gerilci. A pokušavaju da ih kupe, kao obične kurve, samo malo uglađeniji begovi, feudalci i lažni lideri.
Nisam primijetio da neki uposlenici kod tih džukaca, dripaca i gerilaca, izlaze na ulice i traže od Vlade da ih spasi, kao što to čine radnici koje su takođe kupili neki DŽ, D i G. Ratni profiteri, lopovi i polukrimosi.
Očito je da i u seksu u lancima i bodljikavoj žici, uživaju oboje. Oba.