недеља, 22. април 2012.

BUDŽET ZA CAREVINU

Doista ne znam šta je toliko važno sa tim budžetom Nezajedničkih Institucija Vaše Države.
Čim se za njega, za njegovo povećanje, zalaže Željko Komšić to nema nikakvu važnost.
Ali to što Željko ne želi da prihvati stav Zlatagana i cijelog SDP da se prihvati  950 miliona maraka nafake, znak je opšte konfuzije u političkim glavama Glavešina Političkog Sarajeva. Zlatagan se, sjećamo se, zalagao za Državu za Čovjeka a onda je bio na seansi kod Dodika i prihvatio manju zobnicu. Odmah potom je Sulejman Tihić, tu seansu proglasio stvarnom i tajnom i preuzeo palicu Države za Čovjeka, Čovjeka za Budžet, Budžeta za Državu, Države za Institucije. I meni se sve pomiješalo.
Tihić bi i koaliciju da razvrgne ali je problem što svi oni koji su pozicionirani u ime Esdea nisu za Državu, nego sa svoju guzicu. Mada to nije pronalazak Esdea. Njihova prava vučenja su mnogostruko veća od prava običnih članova Glavnog Odbora Esdea. Ili nečeg sličnog.
Tihić može da nastavi da srbuje oko budžeta ali i on zna da od Razvrgavanja nema ništa. Zna to i Zlatagan. Ako ode Tihić, doći će Čović i Ljubić. A onda ode Vlada Federacije. I Termin Nikšić, Naki Potencijal, STJP. Potencijalističko.
Suština sijelog stršljenika sa Budžetom nije Država  niti njeno jačanje.
Samo su dva razloga zahtjeva da budžet bude milijardu i po ako već ne može da bude deset milijardi maraka.
Prvi je pozicija. Pare koje se uzmu od Republike Srpske i Federacije, troše se isključivo za plaćanje administracije koja je smještena u Sarajevu. Administracija u Sarajevu je u stvari pozicija za održanje na vlasti.
Drugi razlog je satiranje Republike Srpske. Pošto je Federacija za vrijeme Dinastije Termin Nikšić, neuništiva.
Budžet, naročito Njegov Rast, znak je davnašnje političke želje u vidu carevine. Carevina uzima trećinu, kad je dobra petinu. Uzima Danak. I živi daleko, dugo, neometano i sretno u daljini. Daleko od sirotinje raje.
Mislim da je došlo vrijeme da Carevina prdne u čabar.
Bez obzira što ga Bakir i Željko neće prihvatiti.
Rekli su mi da im to ne kažem. Ali ja ne mogu da šutim. Nama to odgovara.

Нема коментара: