субота, 4. фебруар 2012.

MEDDŽIDA

NA SUDOBRANU DRŽAVE

Meddžida Kreso, crvenostilizovana i bljedolikotenirana Predsjednica Takozvanog Suda BiH, obratila se javnosti glede stanja tog Organa.
Dobro, to nije bilo u nekim visokotiražnim novinama a i cijelo obraćanje zasjenio je nastup koji je na Beenteve imao Al Kopanja.
Suddžida BiH se uzbunila zbog SNSD-SDS-ovog Obrazloženja Zakona o prestanku važnosti zakona u Sudu i Tužilaštvu BiH. Ovo prevazilazi Sud i Tužilaštvo i mene kao Predsjednicu Suda, veli ona. Poslije ove iskrenosti meni se stužilo. Jebeš Sud i Tužilaštvo, samo da spasimo Meddžidu.
Kresovica ima čudnu argumentaciju u korist Takozvanog Suda BiH a i ostlih iz tog arsenala.
• To je institucija koja nije izričito spomenuta u Ustavu BiH. A gdje bi trebala da bude spomenuta tako jedna važna institucija. Možda u popisu djelatnosti samostalnih privrednika. Ako tamo, u Ustavu, nije Spomenuta to znači samo dvije stvari. Da je Neustavna. I da BiH nije država. Što sam napisao 2005. u Političkom ljetopisu.
• Obrazloženje zahtijeva najstrožiju reakciju EU. Tako smo od zahjeva za Nato bombardovanje Srba došli do vapaj za najstrožijom reakcijom EU. Sudžidu bi neko trebao da podsjeti da ona, i njen Sud, bivstvuju u BiH a BiH je u blizini Republike Srpske, nije u blizini Brisela i EU. Čak i da je BiH članica EU, Sud i Tužilaštvo zavise od Ustava BiH a ne od Najstrožije Reakcije EU.
• Referendum koji je ocijenjen kao nedopustiv. Meddžida, koja je pravnik, ako u međuvremenu nije retrogradno odškolovavana, morala bi da zna da je svaki referendum dopustiv. Referendum je i nastao zato što je dopustivost neupitna. Osim ako ona doista misli da je dopustivo pitati Brisel a nije dopustivo pitati Srbe. Nisam htio da vam, vama u Sarajevu, kažem, kad je bilo vrijeme, ali ću vam sada reći Bolje bi vam bilo da je Referendum u Republici Srpskoj održan.
• Garant zaštite Ustava BiH su Ustavni Sud i „Ured visokog predstavnika u BiH“. Iz ovog se može zaključiti da Meddžida nije pravnik. Niko se još nije našao ko će da garantuje život Ustavu osim njegovih, njenih, državnih, podanika. Pošto je Ustav BiH pisan široko, nedržavno, decentralizovano, po ugledu na slobodarski Ustav SAD koji daje svojim državama, i narodu, sve ono što Izričito Nije Spomenuto, najveći njegov garant je Nemijenjane Ustava bez saglasnosti Dva Ent Tri.
• Nije prihvatljivo da se nakon donošenja tih odluka (o Tzv Sudu i Tzv Tužilaštvu) preispituje glasanje unutar tog tijela (Ustavnog suda BiH) o nekoj konkretnoj odluci. Koliko znam ovo je Naseobina Srba, Hrvata i Bošnjaka. Dobro, vi u Saraju mislite da je to Država Patriota, Bošnjaka, Agresora i Željka Komšića, ali to ne može da utiče na odluku kao u dispozitivu. Jer Naseobina BiH nije država Bošnjaka i Stranaca pa da u Ustavnom sudu nadglasavaju Srbe i Hrvate. Obrazloženje, koje boli Medžidu, a koje se može otvoriti na Portalu SNSD Info, navodi da su Odluku Ustavnog Suda BiH o ustavnosti Zakona o Sudu BiH, izglasala trojica sudija stranaca i dvojica sudija Bošnjaka. Sudije iz Srpskog i Hrvatskog naroda su glasale da je ta odluka neustavna. Prije dvanaest godina Srbi i Hrvati su bili pod istim jarmom. Dvanaest godina kasnije Tihić se ibreti kako je neko gurnuo Hrvate Dodiku. Umjesto da se zapita ko je gurnuo Hrvatima. Ja, pak, iz te odluke zaključujem da je Dobrovoljačka već tad bila prorečena. I da je Sud BiH ista vrsta zločina kao i u Dobrovoljačkoj. I u jednom i u drugom slučaju radilo se protiv Srba i radilo se o Babicama Strancima.
Dakle. Meddžida, koja sebe smatra važnom najmanje u rangu Suda i Tužilaštva, nije ponudila ni jedan argument za te institucije. Niti jedno pobijanje Obrazloženja. Drugi se i ne oglašavaju. Da li su se pomirili sa sudbinom. Jedino u čemu je Suddžida u pravu jeste konstatacija da su u opasnosti sve Usrane Državne Institucije, sve UDI, koji Nisu Izričito Spomenute.
Smiješno zvuči njen vapaj da je to udar na nezavisnost Suda i Tužilaštva. U trenutku kada neki stranac, Juda, donosi odluku o Dobrovoljačkoj u pravnom oklopu kakav nije imao ni Kadija, daleki predak Meddžidin.
Sud BiH mora da bude Izričito Naveden u Ustavu ili ga neće biti. A prethodno mora da bude Izričito Pomenut u Sporazumu Dva entiteta. I ne može da bude nezavisan jer zavisi od Republike Srpske. Pisao sam o Ustavnom sudu Njemačke, ne Demokratske Republike, nego Evropske Njemačke. Predlažem Suddžidi da pročita taj tekst pa da vidi šta je zavisnost Ustavnog suda od tuzemnih političkih partija. Pa, onda, i ostalog sudstva, koje se Izričito Spomene.