петак, 15. јул 2011.


SAMO SAMOSTALNOST
Nemojmo da se zavaravamo.
To što je pokukio Kukić, što je Incko rekao da vlada SBŽ upanije nije na osnovu odluke koja može da opstane, to što je ambasadorica Francuske u Beču rekla da nisu podržali nekakvo prelo u korist Jovana Divjaka Murata, to što su shvatili da je Medžida glupa, to što je BiH bez Glavnog Državnog Tužioca... ne znači da je BiH ušla u bolje dane.
Glavno pitanje propasti BiH jeste u činjenici da su dvojica muslimana u Predsjedništvu BiH kandidovala Kukića a znali su da neće moći da prođe. Kao i to da je Incko najprije oktroisao takozvanu Vladu Federacije a sada se pravi dobar pa ne dozvoljava nepravdu u SBŽ.
Čitavi korodini ljudi, i domaćih i stranih, rade na nekompatibilnosti BiH. Ta dva gornja poteza, u moru sličnih ili težih i važnijih, najobičniji su dračovi klinovi u, inače, napredno, zeleno, cvjetno i zdravo deblo BiH.
Nevjerujem da su svi oni glupi pa da ne shvataju šta rade, ali skoro svaki potez, ili barem devet od deset, dijeli BiH i zabija joj u kičmu klin za rascjep ili kolac za paralizu. Jedna grupa cirkusanata, za to vrijeme, upire prstom na Republiku Srpsku stvarajući tako privid krivice. Ali, i to je klin u rascjep.
Kao što je i izjava onog američkog diplomate kako on neće ići na komemoracije vojnicima jer su u Srebrenici i Bratuncu, u tom okolnom području, i mrtva djeca zakovana na božićna vrata, vojnici, valjda, Genocidne Agresorske Fašističke Vojske Republike Srpske. Neka se taj G. Am. moli bogu da dugo živim i da nikad ne budem izabran na neku entitetsku ili naseobničku funkciju. Ne bi mi ovdje sastavio ni dvadesetčetiri sata. Persona Jednosmjerna Karta. Kada može francuski službenik da se ogradi od podrške onom Usri koji se osjeća Čovjekom, mogao bi i provokativni Am. da se izvini i ode.
Dakle, neka niko ne nasijeda na optimizam.
Republika Srpska treba da gleda svoja posla.
Samo Samostalnost.