четвртак, 4. новембар 2010.

PROPAO UEFA UDAR
NA REPUBLIKU SRPSKU
Volio bih znati ko je iz BLS, Bošnjačkog Loptačkog Saveza, paktirao sa Uefom oko centralizacije Fudbalskog saveza BiH.
Sigurno se radi o nekoj poštenjačini koji ne voli koristi, fotelje, funkcije, putovanja putem delegacija, kakva je upućena i u Sarajevo, od zla oca, od gore babice.
Jer, sve je učinjeno po klasičnom receptu Ešdaun – Paten. Ja ti pošaljem pismo u Brisel da ti u Sarajevo pošalješ isto pismo i zahtijevaš neodložno da se tako i tako riješi.
Izvršni odbor FS BiH donio je, prije nekoliko mjeseci, odluku u tročlanom predsjedništvu fudbalske organizacije u BiH a onda je neko poslao pismo ili je načinio neki drugi oblik pakta.
Medijska priprema u sumnjivim medijima i od strane ljigavaca koji su se nekim čudom uvukli u fudbal, inače pošten sport u pizdu maternu, išla je za tim da stvori klimu sudnjeg dana, zadnjeg roka, opšteg potopa, prinudne uprave i isključenja iz EUFE i FIFE.
Čim sam čuo demokratsku evropsku rečenicu: Uostalom, ne morate ni biti članica UEFE, znao sam da je stvar neregularna. Oni koji su regularni i koji su demokrate, ne upotrebljavaju takve sintagme.
Jučer je održana ta pretpotopna sjedenica u Sarajevu na kojoj su, evropski zvaničnici prije početka saopštili predsjedniku i sekretaru FS Republike Srpske da ne bi trebalo da govore. I to je već viđeno od strane demokratske Evrope, u političkim procesima uvrtanja muda i gipsanja jezika.
Sarajevski usrani mediji i portali ne govore o tome ništa. Ne kažu ni da su predstavnici Republike Srpske napustili sjednicu i za njima i Hrvati Hercegovine. Nisu ni oni za jednog predsjednika i Uefinu demokratiju.
Na toj sjednici su na vidjelo izašla sva međubošnjačka i međukantonalna sukobljavanja i lavori mutne vode. Ali to nije srpski i hrvatski problem. Ne vidim ni da je problem Uefe.
Dobro je što su predsjednik i sekretar danas u Banjaluci izašli pred novinare i javnost i saopštili te činjenice kao i odlučnost da će ostati na stavovima o tročlanošću predsjedništva.
Javnost je najbolja brana, saveznik i svjedok. Sve što misliš moraš javno reći. Ako ne zna javnost kao da nisi ni pomislio. Sada će i javnost Republike Srpske biti pridruženi član otpora.
A fudbal, pored toga što je u nadležnosti Republike Srpske, previše je lijepa i ljudska stvar da bi ga predali Sarajevu.