уторак, 7. септембар 2010.

USRANA JE DRŽAVA ZA KOJU SE ZALAŽE KOMŠIĆ
SDP je Država za čovjeka. Željko Komšić je Čovjek bez Hrvata. Niti, dakle, SDP ima Državu niti Željko ima Hrvate. Takve dvije spodobe misle, a Ljiljanče Komšić danas i izjavljuje, da je Esdepe budućnost BiH.
Jeste. Pod uslovom da ima dovovojno onih iz ASA auta.
Esdepe je još jedina politička snaga koja je ostala na blatobranu Države. Niko se više ne zalaže za Državu u BiH. Čak ni Hari Gul. Čak ni Bakir. Čak ni Fahro. Obimni politički opus Ljubića 90 još nisam do kraja proučio.
Tako je stranka komunista došla dotle da se zalaže za Državu. Njihovi preci, marksisti, istinski komunisti, socijalisti, radnici, samoupravljači, zalagali su se za odumiranje države.
Država za čovjeka, opsjena koju lansira Esdepe, ima samo jedan glavni lik i četiri miliona sirotinje raje. Država je glavni lik. A pošto još niko nije pronašao unitarnu državu za čovjeka, neće je pronaći ne baščaršijski reketaši.
To je i kraj priče o sarajevskoj socijaldemokratiji Zlaje Kožnog Kaputa. Evropska socijaldemokratija je stvorila decentralizovanu Evropu, decentralizovanu Njemačku, a baščaršijska socijaldemokratija bi podržavila sve.
Ti njihovi bilbordi opsjene osvanuli su i u Repubkici Srpskoj. Za Slobodana Popovića. Jer, više esdepeovaca i nema ovdje.
Dobro što bacaju pare ali što su nepristojni pa umjesto Republike nude Državu.
Kako su se Zlajini komunisti borili za onu Državu, ovoj je bolje da se s njima ne hvata u kolo.