петак, 30. јул 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
OSOVINA IVANIĆ – ČAVIĆ
Ako Esdees nije na kolektivnom godišnjem odmoru na Aljasaci, na krajnjoj sjeverozapadnoj granici njihove i Šešeljeve Srbije do Aljaske, do Islanda, do Kamčatke i do Maldiva, onda su neobaviješteni. A ako su obaviješteni a šute, onda su i oni u Zavjeri kooperativnosti, sa Ivanićem.
Zašto bi, inače, tolerisali svom kandidatu za Člana Predsjedništva BiH, Mladenu Ivaniću, sad priznanje genocida u Srebrenici, sad ljubav prema Butmiru, sad beskonačnu primjenu popisa 91. na sve nivoe i strukture vlasti u BiH. U nedogled. Dok se Hasinog Hase Haso ne vrati u Popovac.
Ivanić i Šaraba su javno obznanili da će glasati za Zakon o popisu a onda su jučer objašnjavali, naročito inteluktualoidni Šaraba, kako oni pripadaju različitim partijama pa je očigledno da one imaju i različite stavove, on, jadničak, pripada samo Čaviću, i da je logično da ne glasaju onako kako Narodna skupština Republike Srpske odluči. To znači: da ne glasaju u interesu Republike Srpske. Ivanić, pak, koji pripada demokratskom progresu, kaže da je namjerio da glasa tako, Za, jer Narodna skupština mu nije dala zadatak kako da glasa. A i taj zakon je, veli, dobar za Republiku Srpsku. Koliko i Ivanić za demokratski progres.
Bjelodano je. Ivanić i Čavić su se odvojili u posebnu tajnu podkoaliciju a Esdees i Mihajlica Pička Jedna, gledaju sa strane.
No, da bolje pogledam taj famozni član 48.
Tamo se pominje primjena popisa 91. u strukturi vlasti na svim nivoima dok se ne ostvari potpuni povratak.
U Ustavu Repblike Srpske, naturena odredba, dakle neustavna, govori o primjeni posljednjeg popisa. Ne pominje riječi Nedogled i Svi nivoi.
Baraba i Šaraba žele, tako, da trajno devastiraju Republiku Srpsku i da njenu unutrašnju strukturu vlasti pretvore u rupičasti švajcarski sir.
Bolje da smo ih poslali u Stambol, da nas predstavljaju, nego na u Sarajevo.