субота, 14. новембар 2009.

PAPA KOD TOMPSONA
Neki mediji, sa naglaskom na balkanske, čudili su se vijesti da je aktuelni papa primio, u grupnoj audijenciji, obitelj Tompson i onda se fotografisao sa njima i njim. Tompson je onaj pjevac čiji stihovi liče na: Neretvico, dobro da ti nemaš vrbe, možeš lakše nosit Srbe.
Aktuelni papa je Tompsonoviće primio dan prije nego što je ugostio Stipu Mesića, aktuelnog predsjednika Hrvatske.
Neki mediji, sa naglaskom na hrvaške, uzalud su se čudili.
Papa je, u stvari, pogriješio što je primio Stjepana Mesića.
Jer, on, kao inokosni državnik, političar bez stranke i mase, pripovijeda o antifašizmu, otkriva petokrakaške spomen ploče, ne dozvoljava da se izjednače Blajburg i Jasenovac, poziva da sveta stolica umiri popove. A papi pomenuti antifašizam, jednako je kao Tompsonu zapjevati Lađu francusku.
Papa je sljedstveno primio Tompsona i naraštaj. Tako nije podržao samo Tompsona već i mladež, buduće naraštaje. A poznato je da potomci Marka Perkovića neće pjevati Jasenovac i Gradiška Stara nego Ide Tito preko Romanije i Koliko je, joj, koliko je na Kozari lista, još je više, joj, još je više mladih komunista.
Sljedstveno, jer je papa, ne ovaj, ali papa je papa, podržao slom komunišća Poljske, pad Berlinskog zida, Neovisnost Hrvatske u paketu, što znači da je Oluja bila mašnica na paketu a nikada nije osudio Jasenovac iako se bavio tričarijama poput vidjelica iz Međugorja.
Kada je papa, raniji, bio u Banjaluci da blaženstvuje Ivana Merca, koji je, za vrijeme komunizma, u Banjaluci imao ulicu ali ga se papa sjetio tek kad je mrski komunizam propao, zajedno sa ulicom, i držao govor na novoj bini u blizini crkve koju su jake srpske snage srušile eksplozivom, ubivši, pri tome, bolesnog svećenika koji nije dopustio da ga iznesu, i koja se sada uzdiže i uz pomoć Vlade Republike Srpske, propustio je da barem pomene kako su ustaše i jedan katolički pop, kao stožernik moralno-političkog vaspitanja, samo nekoliko kilometara odatle, za jedno jutro 42. ili 43. pobili više od 2.500 Srba, bez ijednog pucnja. Maljevima.
Da je to pomenuo, pokojni papa, ja bih oprostio ovome što je primio Tompsona.
Ovako, odobravam mu.
Podrška ustaštvu mora biti dosljedna, ne samo ustaštvu kao hrvatskoj osobini, nego i ustaštvu kao istrebljivačkoj tehnologiji.