среда, 19. новембар 2008.

SILAJDŽIĆ
PROTIV
VJETRENJAČA

Haris Silajdžić postaje član Predsjedništva BiH za pisma i proteste.
Novo otvoreno pismo koje je uputio na razne adrese, ne znači apsolutno nikakav materijal za raspravljanje i ozbiljno bavljenje. Osim što omogućava da se konstatuju dvije obične činjenice:
- Iza Dejtonskog sporazuma stoje sve velike sile koje, vjerovatno, nikada više ni jedan svjetski problem neće okupiti za istim stolom i za istim potpisom. Te sile su sklopile, skrpile i polijepile BiH tako da može da opstane a i ne mora da opstane. Od njih ne zavisi, zavisi od ovdašnjih silajdžića i drugih, boljih od njega. Da su te velike sile htjele da BiH ne bude labava unije entiteta ili da bude Sarajevska Država BiH, primijenile bi silu i učinile to (samo što i to ne bi trajalo dovijeka i nosilo bi sa sobom mrtve krvave glave).
- Sve je jasnije da je Haris Silajdžić, a i drugi živi i mrtvi, ovdje nepomenuti, Dejtonski sporazum potpisao sa podmuklom namjerom da se odmah nakon toga ukine Republika Srpska i da se stvori BiH koju niko neće osim fundmanetalista. Neće je čak ni muslimani, jer da hoće, glasali bi svi za Silajdžića.

Žali bože što će još dvije godine mandata člana PBiH proći u pisanju pisama i liječenju političke psorijaze Harisa Silajdžića.