понедељак, 21. јул 2008.

JAVILA SE AM.AMB.
Nisam ni sumnjao da će Američka Ambasada reagovati na izjave i stavove Stiva Mejera, profesora opštenarodne odbrane nekog univerziteta za NNI u Vašingtonu.
Ipak, dakle, ništa nije slučajno. Profesor ima neki cilj, projekt, zadatak...
Mada ne vidim razlog za reakciju.
Profesor je jasno u razgovorima sa novinarima rekao da govori u svoje ime i da iznosi lične stavove. Valjda na to ima pravo u skladu sa najboljom evropskom praksom. Nema potrebe demantovati svakog svog građanina. Kada je, onomad, Solženjicin bio disident i svašta pričao protiv SSSR i KPSSSR i DRSCVBMNKR, ni jedan SovNarKom niti Prezidijum nije demantovao.
Ne vidim ni razlog da se odmah javi Donald Hejz, nekada prvi zamjenik Visokog predstavnika.
I on govori u svoje ime.
I laže.
Kaže da su svi prenosi nadležnosti rađeni uz saglasnost entiteta a onda za obavještajni sektor veli da su prenosi rađeni uz konsultacije sa entitetima a neki dijelovi su nametnuti. Ako su konsultacije saglasnost...
Uglavnom, Hejz Palikuća zbori da je vraćanje nadležnosti veoma opasno. Dabome da je opasno kad je urađeno neregularno. Jer tada bi se otkrila neregularnost prenosa nadležnosti. A u tome je učestvovao i mr. Hejz. Pa kad je otišao sa tog posla pokušao je ilegalno da, kroz NVO, organizuje ustavne promjene. Pa je onda rekao da je sve to u BiH farsa i fasada. U kojoj je on učestvovao.
Cijela Storija Stiv Mejer & reakcije svodi se na sarajevsko likovanje: baš im je američka ambasada rekla. Jasne su poruke Vlade SAD. Amerika je previše uložila u BiH. Klintonova vizija BiH će biti vječna.
Mlađi egzaltičari se ne sjećaju poslijeratnih komunističkih parola: Amerika i Engleska biće zemlja proleterska na koju smo kasnije nadogradili i ovo: Amerika i Kanada biće zemlje udruženog rada.
U istu priču spada i: Amerika neda svoju BiH, kao i predratne izjave Dejmsa Bejkera, tadašnje Kondolize Rajs: interes SAD je očuvanje međunarodnih granica SFRJ.
Jadna majka onoj zemlji i onom narodu koji se uzda u strane ambasade.

1 коментар:

Анониман је рекао...

O zemlji i ambasadorima u njoj.

Stiven Vortsvord, ambasador Velike Britanije u Srbiji - gostovanje u emisiji "Utisak nedelje"

http://www.youtube.com/watch?v=fq_Nqvv2b70

Kada budete imali vremena, obavezno pogledajte (ako vec niste).

Jadna nam majka svima, a mi smo im to dopustili i dopuštamo i dalje

Pozdrav,
http://blogorceni.blogspot.com/