среда, 9. јул 2008.

CRTICE O HRVATIMA
Parlamentarni zaključak kojim se obavezuje Savjet ministara da osnuje treći televizijski entitet nije u nadležnosti Ustavnog suda BiH a to, narodski, znači da vitalni nacionalni interes Bošnjaka ne može biti sprečavanje drugih da imaju ono što misle da im treba.
Jer, vitalnonacionalne budale su ustvrdile da bi kanal, televizija, javni tv servis, na hrvatskom jeziku u BiH ugrozio vitalni nacionalni interes Bošnjaka, da bi im prijetilo istrebljenje, zaboravljanje jezika bošnjačkog, da bi im se smanjio natalitet, da bi se manje gledala bošnjačka televizijska avazerija...
Ne znam šta će biti sa trećim televizijskim entitetom prema želji Hrvata ali ovaj slučaj je potpuni CT Bosne i Hercegovine.
Ne radi ništa za sebe, ne radi ništa za BiH, radi samo tako da druge onemogućiš u nečemu. Nekiput je to da Srbe onemogućiš da imaju Republiku Srpsku, drugiput je to da Hrvate onemogućiš da imaju svoju javnu, državnu, nacionalnu televiziju.
Kad će već crknuti ta komšijina krava, da se jednom smirimo.
*
Vidim, hrvatsko teskoviješće prepuno je stranica i storija o tome kako bi Bruno Bušić mogao izaći iz američkog zatvora i doći kući, u tu neku rodnu Goricu.
Bruno Bušić, i ostala grupa emigrantskih ustaša, oteo je prije nekoliko decenija avion kanadske TWA kompanije i istovremeno na nekom američkom aerodromu postavio bombu od koje je poginuo policajac.
I on i grupa su uhapšeni i osuđeni. Tada muslimanska braća nisu još bila izdigla terorizam na nivo planetarne popularnosti ali je, svejedno, to bilo omraženo činodejstvije jer je svijet bio miran, naročito je Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija bila sretna zemlja. Hrvatske emigrantske ustaše su tada krenule u svoje krvave terorističke pohode za tisućljetnom neovisnošću Hrvatske i ameba. Jer su Hrvati i amebe nastali tu negdje, u godinu-dvije tamo ili ovamo. Jedino su terorističke ustaše nastale i prije Hrvata kako bi im rekli da trebaju imati državu.
O tome seru i dan danas. Kako su tobože htjeli skrenuti pažnju svijeta na ekonomsko izrabljivanje Hrvata u Titovoj Jugoslaviji, o tome kako su htjeli samo bacati letke. Sa 12.000 metara.
Radi se o najcrnjim fundamentalnim teroristima katoličke vjeroispovijesti kojima treba zabraniti prelet preko demokratskih teritorija a ne dočekivati ih kao junake i heroje.
Osobito bi hrvatsko državno tiskovstvo i medijazborstvo uopće trebalo o tome manje obznanjivati jer se na taj način samo podsjeća na činjenicu da su vjesnici državnosti, i njena prethodnica, bili terorizam i etničko čišćenje.