петак, 24. мај 2024.

 

САРАЈЕВО ИДЕ УНАЗАД.
ОНИ НЕ ИДУ ПРЕМА
ЗАДЊЕМ ВАГОНУ.
ЊИХОВ ВОЗ
ИДЕ УНАЗАД.

 
Након деценије, деценије и по, закачим се за Сарај Телевизију, да видим гостовање Предсједника Народне Скупштине Републике Српске, код оног морбидног Санџаклије.
Иначе, мислим да Политичко Вођство Републике Српске не треба да се појављује на Сарај Телевизуџлицима.
Био сам запањен.
Онај Рамо, њихов, сада, водећи Политички Маг, који фарба браду и полира тјеме, један припрости аналфабетски лик, којег су од Шадрвана одвели у Теретану, и Сенад, који деценијама виси у Јавности, исто политички дилетант коме је прва политичка одредница била Четници, а који се рачуна у информисанијег и умнијег, закопани су блату и муљу Котлине и не могу ничим да мрдну.
Они су ми сугерисали да поред птичије и жабље перспективе, постоји и Котлинска Парспектива.
Птица некуд лети, Жаба некуд скаче, али, из Котлине излаза нема.
Не смијем ни да замислим каква је Свијест Свакодневних Људи код муслимана.
Кад Санџаклија прича олињали Еглен у стилу, Ако се одустаје од Дејтона, враћамо се на поставке Републике БиХ.
Они су увјерени, и муслимане су увјерили, да је постојала нека Република БиХ, да је имала неку Територију, да је имала Институције и да је вршила Власт на подручју некадашње Социјалистичке Републике БиХ.
И да је постојала, нико, у цијелој Историји и Цивилизацији, није се вратио уназад. Нико.
Рамо, Авлијски Баџа, каже да је Дејтон спасио Републику Српску. Јер су они били кренули у освајање па је то Дејтон Зауставио.
Они кренули у освајање. Муслимани кренули у освајање.
Кренули у паљење напуштених српских села код Бихаћа.
Да им није било Војске Хрватске и Нато Бомбардовања, крај Рата би дочекали шћућурени у оном подземном Аеродрому код Бихаћа и у Лажном Тунелу Спаса.
Имали су хиљаде наоружаних војника у Заштићеној Зони Сребреница. Читаве Јединице. Па, што нису освојили Дрину, Бијељину, Зворник, Фочу... већ изгинули до Тузле ко расада.  Зато што није било Војске Хрватске и НАТО Пакта, да то ради за њих.
Република Српска је чекала рађање Федерације, и морала да жртвује и Људе и територије, да  би се испоштовао Женевски договор 49 – 51%.
Дејтонска БиХ и Република БиХ, није постојала. Она је састављена од Републике Српске и Федерације БиХ.
Хрвати БиХ не живе у Котлини, они су у неком амалгаму Блајбург, Четници, ЈНА, Агресија... Срби су им главни кривци и данас а муслимани их истријебили гдјегод су стигли.
На такав национални и политички начин, муслимани и Хрвати нигдје нису пристали. Они никуд не могу стићи. Они не знају ни гдје су кренули.
Такав Политички Сутон једног географског, вјерског и нациопналног подручја, незабиљежен је.
Република Српска мора да иде да се спашава.
Вратиће нас Будале на полазну Станицу.
Неко је на Сарајевску Котлину ставио Поклопац.

Нема коментара: